Hétfő
2020-01-27
12.10
Belépés
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 150
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Silurus Glanis Hungarian Team

  A harcsa horgászata

   

   

  harcsa

   

   

  Néhány alapfogalom :

  Mi a libra felírat jelentése a botokon ?

  A megszokott, grammban kifejezett dobósúly után kutatva olyan adatokat találunk a bottesten feltüntetve, mint 2 lbs, 2,5 lbs, 3 lbs stb.. Fontos dolog, hogy ezek az adatok nem a bot dobósúlyát jelentik, hanem a bot karakterisztikáját, azaz tesztgörbéjét (angolul: Test Curve, rövidítése TC). Egy libra 454 gramm, ha ezt felszoroznánk például egy 3 librás bot esetében, akkor 1362 gramm „dobósúlyt” kapnánk, ami egyértelműen butaság.

  A tesztgörbe megértéséhez képzeljünk el egy négyzetrácsot, amely előtt a bot nyelét vízszintes állapotban rögzítjük, majd kezdjük el a spiccét lefelé húzni (vagy súlyokkal terhelni). Ha a bot megadott paraméterei valósak, akkor egy 3 lbs bojlis bot esetében 1362 gramm kell ahhoz, hogy a bot hegye a négyzetrács előtt függőleges helyzetbe kerüljön. Ebben a helyzetben a bot nyele és spicce egymáshoz képest derékszögben helyezkedik el. Ez az alap terhelés, amelyet egy ilyen karakterisztikájú botnak el kell tudni viselni! Természetesen ennél lényegesen nagyobb terhelést és görbületi ívet is képesek (pl. kapitális hal fárasztása során) a bottest károsodása nélkül is elviselni!

  forrás:haldorádó


  Ajánlot harcsás orsók:

  1. Penn SSM 950
  2. Penn Liveliner 750 Penn Liveliner 750
  3. Penn Sargus Penn Sargus
  4. Okuma Eclipz 90 Okuma Eclipz 90
  5. Tica Cybernetic GG100 Tica Kibernetikus GG100
  6. Shimano Baitrunner 6500 Shimano Baitrunner 6500
  7. Shimano Thunus Shimano Thunus
  8. Daiwa Saltiga 6500 Daiwa Saltiga 6500
  9. spro blue arc tuff-body 0/s 7500

   

  A listát folyamatosan bővítjük.


  Hol kerssük a harcsákat?

   

   


   

  Melyik piócával lehet horgászni?

  A lópióca

  harcsa

  Ismertetői: testhosszúsága 6-10 cm. Színe a sötétbarnától a palaszürkéig vagy a feketéig sötétedhet, testének peremén olykor világos szegély húzódik, egyébként szembetűnő rajzolata nincs. 10 kis szeme van, amelyek az elülső szelvények oldalain helyezkednek el. Állkapcsaiban két szabálytalan sorban 14-14, meglehetősen tompa fog található, melyek nem teszik lehetővé a számára, hogy gerinces állatok bőrét átvághassa.
  Élőhelye: álló és lassan folyó vizek
  Tápláléka: a közeli rokon orvosi piócával ellentétben nem vérszívó, hanem kifejezetten falánk ragadozó. Minden víziállatot, amelyet le tud győzni, elfogyaszt. Zsákmányát egyben nyeli le.

  Az orvosi pióca

  Védett!!!

  harcsa

  Ismertetői: teste 10-15 cm hosszú. Színe a piszkos-, olykor sárgásbarna és sötét olajzöld között változik. Az alapszínen 6 feltűnő, vöröses hosszanti sáv látható, közölük néhányat sötét foltok tarkítanak. Hasa sárga, egyenlőtlenül elosztott fekete foltokkal. A fejtájék nem határolódik el élesen, a 10 kis szem felül, az elülső szelvények oldalain helyezkedik el. A test elülső és hátulsó végén egy-egy tapadókorong van. A szájnyílásban 3 félhold alakú, finoman fogas állkapocs található.
  Élőhelye: túlnyomóan lápos, mocsaras vizek és dús növényzetű tavak lakója.
  Tápláléka: a vízhez járó emlősök vérével táplákozik.