Hétfő
2020-01-27
12.05
Belépés
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 150
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Silurus Glanis Hungarian Team

  Emelt fenekezős módszer.

   

  Emelt fenekezős módszer.

   

  A legegyszerűbb szereléket könnyen elkészíthetjük magunk is például lépésálló hungarocellből.

  Körülbelül 10-100g felhajtóerejű szivar alakú úszót kell készíteni, közepén átmenő furattal.

  A szerelék maga áll egy csalinak illetve sodrásnak megfelelő ólomból, egy forgóból, a horogelőkéből meg a csúszó úszóból gumiütközőkből. A szerelék főzsinórja lehetőleg fonott harcsázásra alkalmas méretben.

  A szerelék zsinór hosszát úgy válaszuk, meg  amilyen magasságban akarjuk a fenéktől a csalit felkínálni. A főzsinóron a gumi űtközőkell tudjuk beállítani a horogelőke hosszát illetve a vízoszlopban a csali felkínálás helyét. Csali hal alkalmazásánál célszerű a második horog beiktatása a kishal hasa alá lógatva. Szerelék hátránya nincs azonnali kontakt a kapás pillanatában.
   

  A klasszikus emelt fenekező frissítet változata:

  A hagyományos csúszó ólmos szereléknél nagyon sok volt az üres bevágás vagy nagyon mélyre nyelt a harcsa. Ezt küszöbölné ki egy nagyobb súly mely a kapás utáni pillanatban leválik. Ezért is fontos a növényi eredetű kötél. Hisz minden harapás egy kő a fenéken. A csali lehet élő hal, tintahal nadálycsokor stb..Ez a szerelék elég sikeres hűvösebb napokon, illetve a hűvösebb évszakokban amikor inkább a mélyebb részekre húzódnak a halak.
  Az ideális a 10-40gr közötti upose. Ma már sokfélét lehet kapni sokféle anyagból. Olyan típust válaszunk ami méretileg minél kisebb és áramvonalasabb.Vannak szuper törhetetlen uposok de ezek nehezebbek nagyobbak mint a silányabb hab társaik. Mivel minden behordásnál egy kapitális harcsa a cél ezért törekednünk kell hogy minél természetesebben kínáljuk fel a csalit.Ezért kell a minél kisebb áramvonalasabb vízalatti úszó.A túl nagy úszónak azért sincs értelme mert hamar kifárassza a csalit. Amire mégy figyelni kell hogy ne használjunk túl nagy horgokat.Egy tenyeres kárász egy 5/0 hármassal elég túlzás.A nagyobb harcsák megérzik.Ugyan ilyen fontos a behelyezése a szereléknek.Törekednünk kell arra hogy a főzsinórunk párhuzamosan fúson a folyással, így küszöbölve ki a sodrás által keltet rezgéseket. Stb..   

  A csali feltűzés egyik módja:

   
  Egy hasznos eszköz a spannolós pecához!