Hétfő
2020-01-27
12.14
Belépés
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 150
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Silurus Glanis Hungarian Team

  Technikák

  A stupek!


  A stupek az ősi módszerből a felkötős harcsázásból eredhet amikor egy belógó nádra ill.bokorra,faágra kötötték fel a csalihalat s így várták a harcsákat.A stupek manapság készülhet műanyagból üvegszálból ,nádból és bármi olyan anyagból ami csak a kezünk ügyébe kerül ,de mégis a legnépszerübb a bermancső talán a könnyű hozzájutás miatt.Manapság nagyon sokféle stupek van forgalomban és a köztudatban.Ezúton szeretnénk néhányat bemutatni:

  harcsa

  Ez az úgy nevezet behúzós szerelék .Otthon minden nehézség nélkül elkészíthető, a villanyszerelő boltban tudunk hozzá vásárolni ha minden igaz így nevezik mü 3 pvc védőcső 16-os.A kívánt hossz méretre vágása után a végeit lezárjuk úgy hogy a zsinór keresztül menjen a csövön és a végen forgóval ütköztetjük. Továbbá kell még sztiropol szigetelő lemez ebből először kivágunk egy hasábot majd csiszolással a kívánt alakra gömbölyítjük. Kifúrjuk majd ragasztással rögzítjük. A módszerhez két bot kell és lehetőleg két ember. Az ólom olyan méretű legyen hogy a behúzásnál helyben maradjon kb min 150g.Előszőr az ólmot dobjuk be úgy hogy a segédbot zsinórját is rákapcsoljuk. A bedobás után a segédbottal húzzuk vissza a főzsinórt majd a stupekot felcsatoljuk a csalihallal és a szereléket vissza húzzuk és ha minden igaz az ólom eközben helyben marad.

  Egy másik változat

  Kejfel jancsi

  harcsa

  harcsa

  harcsa


  A főzsinórra felfűzünk egy ólmot , ami egyhelyben tartja szerelékünket. Ezután felkötjük a főzsinórra a készre szerelt bukó stupekot. A nagyméretű (alsó) forgón lévő kapocsba beakasztunk egy cseppólmot. Ennek mérete a csalihal nagyságától függ, mert az ólom emeli fel a halat a víz felszínére. Ha túl nagy az ólom, akkor a hal nem ér a vízbe!. A csalihalat a hátuszonya alatt tűzzük a horogra. A háromágú horgot a hal hasa alá úgy helyezzük, hogy kapásnál a harcsa könnyedén tudja a csalival együtt behörpinteni. Ez lehet egy kengyel típusú szerelék. A szerléket csúszó ólommal is szerelhetjük ebben az esetben a főzsinór feszítésével lehet a csalihal helyzetét beállítani.

  A csali feltűzése:

  harcsa  Folyt.köv

  by öcsi74

  Multis Spanoló

  harcsa

  Gyorsaság, rugalmasság, hatékonyság - három kulcsszó, amelyek szorosan kapcsolódnak a sikeres harcsázás fogalmával. Gyakran későn érünk ki a vízre. A halak sokszor a szürkületben már jelentkeznek, ezért fontos a gyorsaság. Néhány perc alatt rögzíthetjük sáscsomóhoz-nádhoz bokorhoz-karóhoz, bójához.. A távolság állítható akár 30m-ig.Akár horgászat közben is állítható a változó körülményekhez. A képen látható kis cucc prémium minőség kb 40EUR, de létezik olcsóbb változata műanyagból pl Unicat.

  harcsa

  harcsa

  Planer board

  A kis szerkentyűre köthetünk közvetlenül is csalihalat vagy úszósan. De akár egy kéttestű jól mozgó
  műcsalit is !Ami a lebegő veretésével hívja fel a figyelmet!

  harcsa

  harcsa

  harcsa

  Spiccbotos harcsázás

  harcsa


  KEBAB-SZERELÉK

  Ismét egy újdonságot,egy új szereléket szeretnék bemutatni.

  A módszerhez ajánlott felszerelés: 2,70m-3,30m 300g körüli bot,egy erős-robosztus orsó,40-50kg szakítós fonott zsinór.

  A módszer lényegében egy emelt fenekező variáns.

  harcsa


  A monofil zsinórra 10-20db harmat vagy iszapgilisztát tűzünk.Pár gilisztát ollóval kettévágunk.A szerelékhez lebegő bojlít használunk.Ízben legjobb a rákos,halas,halibutos.

  A végeredmény egy lebegő,mozgó,ízes-illatos falat,ami nagyon vonzó a harcsák számára.Ezzel kicsit feltuningolhatjuk a sima fenekezős szerelékünket.

  harcsa

  Olajos,SGHT (Németország)