Vasárnap
2018-11-18
04.27
Belépés
A fejezet kategóriái
Cikkeim [4]
Ti írtátok [6]
Fórumosok írásai, történetei.
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 141
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Silurus Glanis Hungarian Team

  Cikkek katalógusa

  Főoldal » Cikkek » Írások történetek » Cikkeim

  Harcsa csalikNagy a választék, de a legjobb talán a hal. Ugyanis a harcsa leggyakrabban halat eszik. És ha termetesebb harcsát akarunk fogni


  Nagy a választék, de a legjobb talán a hal. Ugyanis a harcsa leggyakrabban halat eszik. És ha termetesebb harcsát akarunk fogni, akkor legalább tenyeres csalihalat,  tegyünk fel. A leggyakrabban használt csali a kárász. Sokáig él a horgon, de sajnos lusta, szeret meglapulni. Ezáltal észrevétlen marad. A dobást  jól viseli. Beszerzése körülményes. A következő csali a vörösszárnyú keszeg és a bodorka .Előnyük hogy nem állnak meg folyamatos mozgásban vannak, hamar magukra vonják a figyelmet. Ráadásul a bodorka kedvenc csemegéje a harcsának. Aztán jó csali még  a dévér illetve a  karika keszeg. A dévér nagy melegben a felsőbb vízréteget nem bírja, hamar el pusztul. Inkább tavasszal illetve ősszel kínáljuk fel. A horgon nagyon jól mozog. Tavasszal a legjobb harcsa csali a menyhal. Ez a csali, értelemszerűen folyóvízen értendő. Jól bírja a horgon , erőteljesen tőr a fenék felé. Jó csali még a sügér főleg ívási időben, mivel nagy ikrapusztító, ezért a harcsa azonnal elpusztítja. Ilyen még a naphal és a paptetű.

  A következő csali csoport a giliszták. piócák, nadályok.

  A legismertebb a harmatgiliszta, sötétben lámpával eső után gyűjthető enyhén agyagos talajú helyeket kedveli. Vödörben kevés földet tegyünk onnan ahol szedtük kis füvet vagy mohát téve rájuk sokáig eltartható. A horgászatra hűtőtáskába vigyük, mert a melegben hamar tönkre megy. A legjobb a berkigiliszta, de zöldgiliszta néven is nevezik. Mi iszapgilisztának hívjuk. Az árnyékos vizes helyeket kedveli, főleg nadály szedéskor szedik. Nagyon jó csali a nadály. Kiválóan jó kuttyogató csali. Hátránya nehezen gyűjthető és nagyon drága!A nadály kemény húsú izmos pióca féle, főleg gilisztákkal lárvákkal táplálkozik. A hirtelen hőmérséklet változást nem bírják.

  Favorit csali még a lópióca. Nagyon jó csali, szívós sokáig eltartható. Háta világosbarna hasa sárga, patakok vizek partján kövek alatt található, ragadozó nem vérszívó.

  Szóba jöhet még mint csali a lótetű, vagy lóbogár lótücsök néven ismert. A harcsák nagyon szeretik, hozzá jutni kicsit nehézkes. Tárolása elkülönítve történjen mert megölik egymást. Erre a célra gyufásdobozokból készítet kis istálló megfelelő.

  Nagyon fogós csali még a kagylóbél. Szinte minden iszapos aljzatú mederfenéken megtalálható. A kagylót szétvágva akár többet is tűzhetünk a horogra. A kemény részén tűzzük meg.

  Aztán sokan csaliznak még belsőségekkel tüdő , szív stb. Személy szerint ezeket nem kedvelem.

  Vertikális kuttyogató csali:

  Említésre méltó még egy fajta csali ami mű csali, és kuttyogatáskor használják. Több változata van jómagam a polipszerű változatát próbáltam. Az első alkalommal egy 5kg-os harcsát adott, nagy meglepetés volt, főleg hogy előtte semmi másra nem volt kapás. Tőlünk nyugatabbra nagyon kedvelt  és hatásos kuttyogatási mód. A módszer egy kis gyakorlást igényel de utána a kapástalan napokon amikor zavaros a víz, okozhat meglepetéseket.  Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: öcsi74 (2011-10-31)
  Megtekintések száma: 7416 | Helyezés: 5.0
  /2
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]